به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام عبدالحسین ابیاوی، نماینده موسسه و خبرگزاری رسا، عصر امروز طی سخنانی در جلسه همفکری و هم اندیشی نخبگان و فعالان رسانه ای حوزه که با حضور دبیر همایش ملی "حوزه علمیه، سنت های کارآمد" در سالن جلسات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، با اشاره به این که بی شک برگزاری این گونه همایش ها و نشست ها دستاوردهای قابل توجهی به همراه دارد، اظهار داشت: رسا یک موسسه است که شامل خبرگزاری ، ماهنامه و پایگاه فقه حکومتی می شود که این سه بخش با یکدیگر تعامل دارند و در عرصه فضای مجازی نیز این مجموعه در چندین شبکه اجتماعی فعال است.
وی افزود: در حال حاضر خبرگزاری رسا، به 4 زبان فارسی، عربی، اردو و انگلیسی مرتبط با حوزه های علمیه جهان اسلام و به خصوص تشیع به فعالیت می پردازد و اخبار مربوط به کشورهای مختلف جهان اسلام را پوشش می دهد.
این محقق و فعال حوزوی همچنین با تاکید بر لزوم اهتمام در جهت احیای سنت های اصیل و کارآمد حوزوی گفت: در حال حاضر از نگاه برخی طلاب، سنت گرایی به معنای عدم تحول و نوگرایی و پویایی است و حال آن که باید این ذهنیت را اصلاح کرد، چرا که همین سنت های اصیل و مهم حوزه، باید پایه و اساس تحولات آینده باشند.
وی با بیان این که شناخت و تفکیک دقیق میان سنت و غیرسنت یک ضرورت به شمار می رود، ابراز داشت: برخی امور که سنت نیستند گاه به عنوان سنت مطرح می شوند و بر وجود آن اصرار ورزیده می شود و حال آن که باید این رویه اصلاح شود، ضمن آن که پیشتر به عنوان مثال در حوزه نسبت به وجود رسانه و بحث تبلیغات موضع مخالف گرفته می شد و حتی امروز هم در بخش هایی این مساله به شکلی وجود دارد اما همگان می دانیم که در جهان کنونی به خصوص رسانه و هنر و تبلیغات چقدر مهم و ضروری هستند.
وی افزود: البته از سوی دیگر باید توجه داشت که همیشه همه سنت ها کارآمد نیستند و عنوان همایش شما نیز نشان از هوشمندی دارد که ما باید به سمت سنت های کارآمد برویم.
حجت الاسلام سید صالح پورمند، مدیر رسانه ای موسسه سیره علما نیز اظهار داشت: باید زمینه ای فراهم کرد که مطالب و بیانات علما و دیدگاه بزرگان و همچنین سیره آنان درباره حفظ و تقویت اصالت های حوزوی به خوبی مطرح شود.
وی با بیان این که نیازمند بررسی های جامع درباره سیره علما هستیم تا بتوانیم به شناخت دقیقی از سنت های کارآمد حوزوی برسیم، افزود: حقیقت آن است که تاریخ حوزه های علمیه درس آموز است و ما باید به سمت احیای سنت های کارآمد رفته واز تجربیات گذشته به درستی استفاده کنیم.
حجت الاسلام احمد محبوبی، نماینده خبرگزاری ابنا نیز با اشاره به این که این رسانه در واقع خبرگزاری تخصصی شیعیان جهان است، اظهار داشت: احیای سنت های کارآمد حوزوی نه تنها دغدغه طلاب و علما بلکه دغدغه و انتظار مردم است، چرا که اگر این سنت ها احیا شود، باعث جذب مردم به روحانیت می شود و این دغدغه بسیار ارزشمند است.
وی افزود: امروز سوال مردم این است که چرا روحانیت تا حدودی از سنت های اصیل و کارآمد خود فاصله گرفته و حتی این مساله ناظر به سبک زندگی روحانیت قابل توجه است.
وی تاکید کرد: ما در پرتو احیای سنت ها و اصالت های حوزه می بایست، ارتباط خود با بدنه مردم و نسل جوان را تقویت کنیم، به خصوص در شرایط کنونی که شاهد توسعه و گستردگی حوزه های علمیه در بسیاری از شهرهای کوچک و بزرگ هستیم.
۳۱۳/۸